Language:

Ontmoet de liefde van je leven! 10 tips voor een geweldige relatie met jezelf.

Valt het jou ook op hoe weinig tijd we voor onszelf hebben? Het lijkt wel alsof we geleefd worden door de hectiek van ons dagelijks leven en dat we onszelf vergeten. We hangen aan het einde van de avond uitgeblust voor de TV of gaan doodop naar bed. Baan, carrière, kinderen, partner, vrienden, familie, verplichtingen…ze staan allemaal op onze overvolle to-do lijst en als allerlaatste op die lijst staan we meestal zelf.  

 De allerbelangrijkste relatie in je leven 


Hoe belangrijk vind jij jezelf? Deze vraag stel ik vaak aan mijn cliënten en wanneer ik ze zie twijfelen, voeg ik eraan toe: “Je zou jezelf héél belangrijk moeten vinden. Want de allerbelangrijkste relatie in je leven, is de relatie met jezelf.” Waarom is die zo belangrijk? Omdat je pas in staat bent om liefdevolle relaties met anderen te hebben, als je liefdevol met jezelf omgaat. En omgekeerd geldt het ook: Jij wordt pas liefdevol en respectvol behandeld als jij jezelf liefdevol en respectvol behandelt. Het gaat in essentie allemaal om zelfliefde.Hoe hou ik van mezelf? 

Op het moment dat mensen zich realiseren dat zelfliefde aan de basis staat van geluk, kracht en echte vrijheid, ontstaat een andere vraag: Hoe hou ik van mezelf? Wat ik trouwens een goede vraag vind. We worden allemaal met zelfliefde geboren, maar ergens op de weg naar volwassenheid, voelen we die liefde niet zo sterk meer of zelfs helemaal niet. Ik help je graag op weg om de meest belangrijke relatie in je leven te verbeteren: die met jezelf!  10 tips voor een geweldige relatie met jezelf

1. Slaap en eet jezelf energiek

Voldoende slaap is essentieel voor balans, harmonie en herstel. In onze samenleving kampen veel mensen met een chronisch slaaptekort. Wil je dit bij jezelf voorkomen? Zorg dan dat je 7 tot 9 uur slaap per nacht krijgt. Dan kan je lichaam zich herstellen en opnieuw centreren en voel je meer kracht en energie. Ook de juiste voeding geeft je een goede basis. Wil je hier meer over weten? Lees mijn artikel: Eet jezelf energiek – 7 eenvoudige tips om gezonder te leven!

2. Zorg dat je regelmatig beweegt   

Regelmatige lichaamsbeweging geeft je meer energie, eigenwaarde en balans. Het verhoogt je stofwisseling, versterkt je gronding en je energieveld. Tijdens het bewegen komen er namelijk endorfines vrij in het lichaam, waardoor je je beter gaat voelen en het risico op hart- en vaatziekten wordt verlaagd. Trouwens, iedere dag 15 minuten wandelen geeft meer resultaat dan 1 x per week naar de sportschool. Zorg dus dat je regelmatig beweegt.

3. Denk jezelf blij!

Positief denken heeft enorm veel invloed op je stemming. Het helpt je om stress te reduceren en om je blij en vrolijk te voelen. Train je geest om positiever te worden. Sta stil bij wat je goed doet en wat er wel goed gaat. Zet EFT in om piekeren en stress weg te halen en spreek dagelijks een positieve affirmatie uit over jezelf. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben blij en dankbaar dat ik een mooi en bijzonder mens ben.’ ‘Ik waardeer en respecteer mezelf.’ ‘Ik luister naar mijn gevoel en sta open om geluk, liefde en vrede te ontvangen.’

4. Wees Authentiek

Als jij je goed voelt, zoals je werkelijk bent, heb je minder last van stress dan als je ontevreden bent over jezelf. Wees Authentiek. Voel wie je werkelijk bent en weet dat dat goed is. Dus spreek je uit en kom voor jezelf op. Sta jezelf toe om gezien, gekend en gehoord te worden voor wie je werkelijk bent – en niet om wie je hoort te zijn. Leef vanuit je eigen waarheid, zonder daarmee een ander tekort te doen en let eens op hoeveel ruimte je daarmee creëert.

5. Accepteer je emoties en volg je intuïtie

Accepteer je emoties. Ze zijn waardevol en belangrijk, want ze vertellen je hoe het met je is gesteld. Wees daarom eerlijk naar jezelf over je gevoelens en emoties. Laat ze toe, doorleef ze, en transformeer ze met EFT. Daardoor ervaar je weer ontspanning en vrijheid en kan je je intuïtie beter voelen. Wanneer je naar je intuïtie luistert, blijf je dicht bij jezelf en je eigen verlangens. Hierdoor ontdek je wat je nou echt wil doen met je leven.

6. Ontdek de kracht van plezier

Neem tijd om te ontspannen, te spelen, in interactie te zijn met anderen. Hiermee voed je jezelf en word je weer blij. Waar word jij blij van? Het bos, de zee of van een veld vol met bloemen? En hou je van wandelen, dansen, zingen, spelen of springen? Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet en waar, als je maar plezier hebt. Dus, ga tenminste één keer per dag iets leuks doen, puur en alleen omdat het jou plezier oplevert.

7. Wees geduldig met jezelf

Als je een proces van verandering doormaakt, heb je tijd en rust nodig om alles wat je leert te integreren in jezelf. Pas wanneer je rust voelt, kan er iets nieuws ontstaan. Wees daarom geduldig met jezelf. Je hoeft maar één stap tegelijk te zetten om vooruit te gaan. En als je haast omzet in rust, gaat de verandering juist heel snel.

8. Leef in vertrouwen 

Adem diep vanuit je buik, ontspan en laat los. Je kunt nooit het hele plaatje zien. Vertrouw op je kwaliteiten en leef in overgave, zonder passief te zijn. Dat is niet altijd makkelijk omdat je soms niet weet wat de bedoeling is, of wat de toekomst zal brengen. Dan is misschien je eerste neiging om heel actief te worden. Maar, als je dit durft los te laten, oftewel jezelf te vertrouwen, wordt het leven één groot avontuur. Alles ontvouwt zich dan vanzelf.

9. Zie je eigen potentieel

Jij bent uniek. Jij brengt iets in deze wereld wat niemand anders heeft. Dat maakt jou speciaal en belangrijk. In de kern ben je een liefdevol, krachtig, creatief, energetisch wezen met onbegrensde mogelijkheden. Hou van jezelf en durf te geloven in de onbegrensde mogelijkheden die voor jou beschikbaar zijn. Dan zie je ineens je eigen potentieel.

10. Wees Dankbaar

Train jezelf om dankbaar te zijn. Net zoals positieve denken, heeft dankbaarheid een positieve invloed op je stemming. Hoe train je jezelf? Kies iedere dag een moment om dankbaar te zijn. Bedenk 3 dingen of mensen waarvoor je dankbaar bent, bijvoorbeeld je dierbaren, je talenten of je kwaliteiten. Denk daaraan en wees je bewust van het positieve gevoel die deze bij jou oproepen. Waar je je op focust, wordt groter. Dus hoe dankbaarder jij bent, hoe meer dankbaarheid jij creëert in je leven. 

Heb je hulp nodig?

Dat waren mijn tips. En, ga jij die liefdevolle relatie met jezelf aan? Ja? Wat mooi! Of heb je hulp nodig om te leren hoe je angst los kan laten en liefdevoller met jezelf om kan gaan? Meld je dan nu aan voor de EFT Introductietraining of boek een gratis telefonisch consult met mij.

Heb je vragen, een aanvulling of wil je op dit artikel reageren? Ik hoor graag van je. Laat je reactie achter in het commentaarveld hieronder. Dank je wel! 

 

Alsjeblieft...hier ontvang je mijn gratis e-book!

Download hier mijn gratis e-book: 'In 7 stappen naar een leven vol kracht en vrijheid'  Veel plezier ermee!  

Leuk? Deel dit artikel met anderen door op de knoppen hieronder te klikken:

Laat een reactie achter

4 reacties
Wat een mooie blog weer, Elles, met een diepgaand thema! Ik ben al jaren bezig mezelf te ontdekken en te ontwikkelen, maar het is pas de laatste 2 jaar dat ik echt van mezelf ben gaan houden. Dit heeft een diepe uitwerking op mij. Ik voel me krachtiger, meer ontspannen, en heb een duidelijke richting in mijn leven. EFT is daarbij van doorslaggevende betekenis geweest. Hartelijk dank daarvoor :-)
Wim Beunderman
Die tien tips zijn heel goed. Wat een kunst die zelfliefde. Ben 65 jaar en het gaat steeds beter... Vandaag gekozen voor mezelf in plaats van naar een vergadering te gaan. Dan voel ik dat plichtsgevoel eerst...later bevrijding...voor mezelf en vooral voor mijn gezondheid kiezen. Energie niet laten wegvloeien naar een vergadering waar grote kans is op misverstanden. Kiezen voor positief leven dus... Dat gratis e-boek wil ik graag lezen! met hart-elijke groet Jelle
Jelle de Groot
Mooi om te lezen Jelle, hoe je voor jezelf kiest. Heel krachtig. Het is een inderdaad een proces ;-) Hoe meer we oefenen, hoe beter het gaat. En mijn boek kom naar je toe! Lieve groet, Elles
Elles
Denk jezelf blij. Laatst hoorde ik op de radio, dat als je met een ochtendhumeur opstaat en je forceert je kaken tot een grimlach... en je houdt dat vol... je lijf niet anders kan en uiteindelijk gaat glimlachen. T is een kwestie van je hersens opvoeden. Vaak nog moeilijker dan je pubers opvoeden :-) Mooi blog Elles, dank je wel!
Josine
top