Language:

En nu sta ik weer sterk in het leven

>

 “Dat kan toch niet waar zijn!”, dacht ik toen ik hoorde over EFT – Emotional Freedom Techniques. “Een beetje kloppen op verschillende energiebanen, en dat is het?” Jaren daarvoor was ik gediagnosticeerd met een chronische darmziekte, gebruikte ik zware medicatie en probeerde ik al die tijd deze ziekte de baas te worden door allerlei alternatieve geneeswijzen te proberen, van bioresonantie tot acupunctuur. Toen mijn eerste EFT-sessie meteen aansloeg, hoefde ik niet verder te zoeken.

 

Blokkades in ons energiesysteem opheffen

Maar wat is EFT nou eigenlijk? EFT is een methode die helpt om blokkades in ons energiesysteem op te heffen. Tijdens een EFT-behandeling klop je op bepaalde energiebanen in het lichaam, terwijl je emoties benoemt, en praat over stress, angst of pijn. Het is een heel eenvoudige techniek, die je ook zelf thuis kunt toepassen. EFT is veelzijdig en combineert inzichten uit de psychologie, neurologie en acupunctuur. Dat spreekt me aan, omdat ik als holistisch therapeut geloof dat lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Keerpunt kwam toen ik EFT leerde kennen

Door mijn darmziekte raakte ik op jonge leeftijd volledig afgekeurd in de WAO. Ik ben me toen gaan verdiepen in complementaire geneeswijzen. Ik geloofde in het zelfgenezend vermogen van het lichaam, en inderdaad kon ik na een tijdje ook weer een paar dagen per week werken. Maar het echte keerpunt kwam toen ik EFT leerde kennen. Ik had het gevoel alsof ik ineens de onderste steen van mijn ziekte boven haalde. Door EFT begreep ik dat de basis van mijn ziekte lag in een energetische disbalans, die hersteld kon worden.

Energie staat aan de basis van alles

Misschien klinkt dat vaag, maar er is helemaal niets vaags aan. Want, energie staat aan de basis van alles. Denk maar eens aan kwantumfysica. In China werkt de geneeskunde al jaren met energiebanen, bijvoorbeeld in de acupunctuur. Die energiebanen, meridiaanbanen, worden ook tijdens EFT gebruikt. Alleen komen er geen naalden bij kijken, er wordt alleen op geklopt. Maar wat heel belangrijk is, EFT richt zich niet alleen op het energetische niveau, maar ook op het emotionele, mentale en fysieke, het gaat om het hele pakket. Want onverwerkte emoties en negatieve gedachten kunnen tot lichamelijke klachten leiden.

Je kan de techniek zelf thuis toepassen

Inmiddels ben ik zelf EFT-therapeut en mensen komen dan ook met allerlei klachten naar mij toe. Vooral stress, angst, verdriet en vermoeidheid, maar ook hoofdpijn of rugpijn. EFT werkt heel effectief bij deze en andere klachten. Afhankelijk van de klachten kan je na een of twee sessies al veel negatieve emoties kwijt zijn. Daarna kan je de techniek zelf thuis toepassen. En let maar eens op wat er gebeurt als je deze regelmatig blijft toepassen. Je zult merken dat steeds meer oude emoties opgeschoond worden en dat je weer ontspanning gaat ervaren. Al met al creëer je ruimte om weer van het leven te genieten. Dan kan je tegen jezelf zeggen: En nu sta ik sterk in mijn leven.

Heb je hulp nodig?

 

Wil je ook graag kracht en vrijheid ervaren? Heb je hulp nodig? Maak dan een afspraak met mij voor een consult. Een eerste telefonisch consult is trouwens gratis.

 

Coachingsmiddag Hooggevoeligheid

 

Voel jij je overprikkeld? Kan je alle informatie van buitenaf niet verwerken? Als je hooggevoelig bent, beleef je alles nog intenser dan anderen. Nodig mij uit voor een coachingsmiddag over Hooggevoeligheid, en leer hoe je van je hooggevoeligheid je kracht kan maken! Lees hier meer informatie. 

 

Alsjeblieft... ontvang mijn gratis e-book!

 

Download hier mijn gratis e-book: 'In 7 stappen naar een leven vol kracht en vrijheid'  Veel plezier ermee! 

Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat het mij weten door het commentaarveld hieronder in te vullen.

Leuk? Deel dit artikel met anderen door op de knoppen hieronder te klikken:

Laat een reactie achter

nog geen reacties
top