Language:

Wat willen vrouwen echt?

Ik ben opgegroeid met de slogan: ‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’. Dat maakte dat ik op school koos voor exacte vakken en er vervolgens alles aan deed om me te ontwikkelen tot een intelligente, krachtige en onafhankelijke vrouw. Mijn behoefte aan liefde en aandacht deed ik af als zwak en hopeloos romantisch, en ik leerde doelen stellen en actie ondernemen. Dit ging jaren goed totdat ik steeds meer vermoeid raakte. Langzaam begon ik te twijfelen aan alles wat ik had geleerd over ‘de sterke vrouw’ en toen ontdekte ik wat vrouwen echt willen.  

Leven vanuit de vrouwelijke essentie  


Wat vrouwen echt willen, is leven vanuit hun vrouwelijke essentie. Iedereen heeft zowel een vrouwelijke als een mannelijke essentie, en de balans daartussen verschilt per persoon.Voor de mannelijke essentie draait het om geven en bij de vrouwelijke essentie om ontvangen. Of het nu gaat om emotionele steun, advies over het werk of hulp in huis, een vrouw wil graag ontvangen. Maar, doordat onze maatschappij mannelijk georiënteerd is, hebben de meeste vrouwen geleerd om alleen maar te geven. De overtuiging is immers dat je pas een goede vrouw bent, als je geeft aan je kinderen, man, baas, werk en vrienden, en pas als allerlaatste aan jezelf. Maar als een vrouw haar behoefte aan ontvangen negeert, raakt ze moe en uitgeput. 

Behoefte aan verbinding

Daarnaast heeft de vrouwelijke essentie een sterke behoefte om verbinding te voelen, met alles en iedereen om haar heen. Het vrouwelijke wil verwantschap voelen, liefhebben en bemind worden. Dus hoewel ik mijn mannelijke essentie goed heb ontwikkeld, en ervan geniet om te werken en mijn doelen te bereiken, is het mijn diepste wens om een diepe, bezielde en intieme verbinding met anderen te ervaren.

De volheid van haar emoties ervaren

Een ander verlangen van het vrouwelijke is om alle gevoelens te ervaren, dus ook de pijnlijke, ongemakkelijke gevoelens. Wanneer je pijnlijke gevoelens negeert of wegdrukt, ontstaat er stress en ziekte in je lichaam. De vrouwelijke essentie wil alle gevoelens door zich heen laten stromen, de volheid van haar emoties ervaren. Daarmee maakt zij verbinding met zichzelf en komt zij in haar kracht.

Contact met de natuur 

Een vrouw in haar kracht maakt bewust contact met haar natuurlijke omgeving. Zij stemt zich af op de aarde en de natuur. Zij leeft in het ritme van de seizoenen en ze wacht op het juiste tijdstip om een keuze te maken of om te veranderen. Zij respecteert de aarde en draagt op haar eigen manier bij aan de bescherming van de natuur.

Licht zijn

Nog een kenmerk van de vrouwelijke essentie is het verlangen om licht over de wereld te verspreiden. De vrouwelijke essentie is LICHT. Hier speelt de schoonheidsindustrie handig op in en verdient er miljoenen aan. Wat mensen echter niet altijd begrijpen, is dat het niet gaat om uiterlijkheden, maar om het uitstralen van je innerlijke licht. Een vrouw straalt licht uit wanneer ze liefde voelt, de levendigheid van haar lichaam ervaart, haar emoties en dankbaarheid voelt, zonder de drang er iets aan te veranderen.

Waarom hebben we onze vrouwelijke essentie onderdrukt?

Door de opkomst van het feminisme hebben veel vrouwen hun vrouwelijke energie onderdrukt om maar niet zwak en afhankelijk over te komen. En door de mannelijk georiënteerde maatschappij, ontstonden er negatieve overtuigingen over het vrouwelijke. Bijvoorbeeld dat de vrouw het zwakke geslacht is. En dat je om succesvol te zijn meer aandacht moet besteden aan je carrière dan aan je relaties. Dat je moet focussen op resultaat en niet op het proces. Ook ervaren veel vrouwen, door ongewenste seksuele aandacht of seksueel misbruik, dat het onveilig is om vrouw te zijn. Geen wonder dat we onze vrouwelijke essentie hebben onderdrukt.

Vrouwen zijn jagers geworden

Daarnaast zijn vrouwen op een mannelijke manier kracht gaan gebruiken. De mannelijke manier is aanvallend. Hierbij reik je uit om iets te pakken. Je komt in actie om het te krijgen. Kijk maar hoe mannen genieten van de jacht op een potentiële partner. Veel vrouwen zijn jagers geworden en gebruiken de aanvallende kracht. De vrouwelijke manier om kracht te gebruiken is aantrekkend. Hierbij leun je meer achterover. Je bent klaar om te ontvangen, en je vertrouwt erop dat de energie die je uitzendt, aantrekt wat je wenst. Denk maar aan het baringsproces waarin je vanuit vertrouwen en overgave wacht op wat er komt. De ene manier is niet beter dan de andere, maar als je een meer vrouwelijke kern hebt, zal je gelukkiger zijn wanneer je de aantrekkende kracht gebruikt. Wanneer je dat niet doet, raakt je vrouwelijke kern in de war en ga je leegte voelen. Deze leegte probeer je dan weer op te vullen met te veel werken, eten, winkelen, sporten of met een ‘verkeerde’ partner.

Genieten van je vrouwelijke kern

Zoals ik al zei, draait het voor de vrouw dus om Ontvangen. Ontvangen betekent ontspannen, genieten, gezond eten, mediteren. Ook dansen, bewegen en plezier hebben. Ontvangen betekent dat je op elk vlak hulp en advies durft te vragen. Ontvangen betekent de kracht van aantrekking gebruiken, liefdevolle energie uitzenden, wachten en vertrouwen op dat wat komt. In het begin voelde het ontvangen voor mij heel kwetsbaar, maar nu voel ik me er veilig en vertrouwd bij. Ik geniet weer van mijn vrouwelijke essentie. Het brengt mij in mijn kracht en ik merk dat mijn leven makkelijker en moeitelozer gaat.  

Aandacht in je lichaam 

Wil jij ook genieten van je vrouwelijk essentie? Dan hoef je alleen maar je aandacht te verplaatsen van je ‘to do list‘ naar je lichaam. Want, wanneer je met je aandacht in je lichaam bent, je gevoelens, sensaties en emoties laat stromen, maak je weer verbinding met jezelf en kom je in je kracht. Van daaruit kan je genieten en creëren wat je graag wilt. 

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig? Maak dan een afspraak met mij voor een consult. Het eerste telefonisch consult is trouwens gratis.

Een ontspannen, moeiteloos leven?

Wil je graag ontvangen, ontspannen en genieten van je leven? Kom dan naar mijn EFT introductie training in Groningen. Meld je nu aan

Er kunnen maximaal 5 personen deelnemen. Dus meld je nu aan door mij te mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen: 050 311 0433.

Alsjeblieft... ontvang mijn gratis e-book!

Download hier mijn gratis e-book: 'In 7 stappen naar een leven vol kracht en vrijheid'   (Vul je naam en e-mailadres in en klik op: Stuur mij het boek) Veel plezier ermee! 

Heb je tips of wil je graag reageren? Laat je reactie achter in het commentaarveld hieronder. Dank je wel!  

Leuk? Deel dit artikel met anderen door op de knoppen hieronder te klikken:

Laat een reactie achter

6 reacties
Janis Joplin had er een mooi liedje over: A woman left lonely tekst klopt niet helemaal met wat je schrijft, toch voelt het voor mij wel als hetzelfde ;-) Mooi artikel, dank!!
Josine
Mooi Elles!
Eddy
Helder en mooi beschreven!
Mentha
Heel waar en mooi...
Suzanne
Wat een mooie tekst!
Erik
Prachtig Elles. Zo waar en herkenbaar...
Ditmar
top