Language:

Moeiteloos jezelf zijn

Jaren geleden las ik ergens, dat als ik mij zou overgeven aan het leven, alles moeiteloos zou gaan. De juiste mensen en omstandigheden zouden op het juiste moment op mijn pad komen, waardoor ik nergens meer moeite voor hoefde te doen. Maar, hoe ik mijn best ook deed om mij over te geven, mijn leven verliep alles behalve moeiteloos.

Zo ontstaat een moeiteloos leven

Het bleef dan ook lang mijn overtuiging, dat je hard moest werken en je best moest doen om iets te bereiken. Tot mijn dertigste, toen ik tijdens een opleiding voor energetisch therapeut, leerde dat alles uit energie bestaat. Ons lichaam, onze gedachten en onze emoties bestaan allemaal uit energie. Alle energie heeft een bepaalde frequentie, of trilling. Ik ontdekte dat hoe hoger de trilling, hoe meer energie je hebt en hoe minder je hoeft te DOEN. Zo ontstaat dus een moeiteloos leven.

Wat is jouw passie?

Maar hoe verhoog je die trilling? Het begint bij de basis: gezond eten, voldoende bewegen en uitrusten. Voor tips daarover, kan je mijn artikel Eet je energiek lezen. Daarnaast is het belangrijk dat je je droom of passie volgt. Dit heb ik zelf ondervonden toen ik als EFT-specialist ging werken. Mijn trilling ging omhoog en daardoor voelde ik me blij, geïnspireerd en krachtig. Wat is jouw passie? Waar word jij blij van? Wil je een bepaalde baan? Of wil je een moestuin of in de natuur leven? Alles is goed, als je je passie maar volgt.

Beperkende overtuigingen opruimen

Toch kwamen er, toen ik mijn passie ging volgen, ook angst en twijfel naar boven. Gedachten dat ik het niet kon of dat het niet zou lukken. Eerst vond ik dit heel verwarrend, tot ik begreep dat dit oude overtuigingen vanuit mijn jeugd waren. Zulke overtuigingen, verlagen je trilling en zorgen ervoor dat je weer belandt in de modus van hard werken en je best doen. Het is dus belangrijk om beperkende overtuigingen op te ruimen, zodat je je trilling weer verhoogt en je leven moeiteloos kan stromen.

Sta je emoties toe

Nog iets wat je trilling behoorlijk verlaagt, zijn vastzittende emoties. Emoties zijn immers ook energie en wanneer deze vastzitten, kan jouw energie niet stromen. Dus of je je nou blij, verdrietig, bang of gekwetst voelt, sta je emoties toe. Vraag je af, als je ’s ochtends wakker wordt, hoe je je werkelijk voelt. Duw pijnlijke gevoelens niet weg, maar neem de tijd om ze te erkennen en ervaren. Leer om je emoties te uiten. Hierdoor gaat je energie weer stromen en je trilling omhoog. Vastzittende emoties kan je trouwens, heel goed verwerken en loslaten met behulp van EFT.

Minder oordelen

Sta eens stil bij hoe gewend we zijn om voortdurend over alles en iedereen te oordelen. Wanneer je je innerlijke dialoog volgt, ontdek je ook oordelen over jezelf. Bijvoorbeeld: dat je jezelf niet slim, zelfstandig of rijk genoeg vindt. Of misschien vind je jezelf juist te gevoelig, of onzeker en afhankelijk? Zo zijn we de hele dag onszelf aan het veroordelen. En weet je wat deze oordelen met je energie doen? Juist, ze halen deze omlaag! Let daarom op wanneer je aan het oordelen bent. Als je steeds minder oordeelt, zal je merken dat je trilling weer omhoog gaat.

Leef vanuit je ziel

Sommige mensen denken dat je de werkelijkheid creëert met je brein, gedachten-kracht noemen ze dat, of 'mind over matter'. Daar ben ik het niet mee eens, volgens mij begint ware creatie in je ziel. Het centrum van je emoties, verlangens, passies, intenties, overtuigingen, ervaringen, herinneringen, angsten en conditioneringen. Onze ziel regeert over ons fysieke lichaam (en ons brein) en ons geestelijke lichaam (en onze geest) Zij zorgt voor de wet van aantrekking.  Als je meer geluk, vreugde en energie wilt, gebruik dan de wet van aantrekking om bewust te worden van je zielsconditie, zodat je deze (mbv emotioneel werk) kan verbeteren en je leven vanzelf en moeiteloos positieve situaties, ervaringen en personen aantrekt. 

Wil jij ook moeiteloosheid ervaren?

Wil jij ook moeiteloosheid ervaren en je leven weer laten stromen? Wil jij oude beperkende overtuigen en angst loslaten? Kom naar de EFT Introductie training of boek een consult met mij. Het eerste telefonische consult is trouwens gratis.

Alsjeblieft, ontvang mijn gratis e-boek!

Mijn e-boek: in 7 stappen naar een leven vol kracht en vrijheid is uit en ik geef ‘m je graag cadeau. Download mijn e-boek hier!  (vul je gegevens in en klik op de knop: stuur mij het boek)   

 

Leuk? Deel dit artikel met anderen door op de knoppen hieronder te klikken:

Laat een reactie achter

4 reacties
Het leven verrast mij tegenwoordig wel vaker. Ik mezelf ook! Gelukkig nu in een positieve zin! Ik voel me krachtiger, sterker dan ooit voorheen. Soms wordt ik weer even teruggezet... En daar heb ik nog wel ooit last van. Die oude overtuigingen zitten soms erg diep en vast. Dat dat met trillingen te maken heeft, wist ik niet en het verbaasd me ook weer niet. T is eigenlijk wel fijn om te weten. Dank je voor je mooie artikel, Elles!
Josine
dank je Josine! overtuigingen kunnen inderdaad hardnekkig zijn.Bewustzijn helpt en met EFT klop je ze zo uit je energieveld! lieve groet, Elles
Elles
Soms heb je iets nodig dat je maar niet kunt vinden, wat je ook doet of probeert. Je gaat door en worstel jezelf door alles heen. Dit artikel laat me beseffen op welke trede ik sta en welke trede ik heb overgeslagen. Mooi artikel Elles dankjewel. Vriendelijke Groetjes Rob
Rob
Dat is fijn om te lezen, Rob! Ik ben benieuwd om welke trede het gaat en ik hoop dat je die stap kunt zetten, zodat je leven weer kan stromen. Hartelijke groet, Elles
Elles Runia
top