Language:

Nu even niets! Lui zijn is gezond

Vroeger bij ons thuis, keek ik wel eens jaloers naar onze kat, die lui in de vensterbank lag. Terwijl hij lekker niets deed, was ik hard aan het werken en studeren. Daarnaast had ik een relatie en een druk sociaal leven. Ook al had ik het gevoel dat ik zinvol bezig was, toch werd ik steeds vaker jaloers op onze kat. Zo’n leven wou ik ook: alle tijd en rust van de wereld, en even helemaal niets doen. Daarom besloot ik om het roer om te gooien en meer rust voor mezelf te plannen. Maar dat was zo makkelijk nog niet. Lui zijn bleek een hele kunst. 

Lees meer: Nu even niets! Lui zijn is gezond

Angst, de allerbeste raadgever!

Het was zes uur ’s ochtends op een koud, guur en verlaten metrostation in Parijs. Ik was twintig jaar en wachtte op de metro die mij naar mijn werk zou brengen, toen er achter mij een ongure man opdook en mij in onverstaanbaar Frans iets toefluisterde. Mijn hart ging tekeer en mijn lichaam verstijfde van angst. ‘ ‘Wegwezen!’ voelde ik, en ik liep weg in de richting van de trap. Daar kwam gelukkig net een vrouw aanlopen. De man schoot weg en ik haalde opgelucht adem.

Lees meer: Angst, de allerbeste raadgever!

Moeiteloos jezelf zijn

Jaren geleden las ik ergens, dat als ik mij zou overgeven aan het leven, alles moeiteloos zou gaan. De juiste mensen en omstandigheden zouden op het juiste moment op mijn pad komen, waardoor ik nergens meer moeite voor hoefde te doen. Maar, hoe ik mijn best ook deed om mij over te geven, mijn leven verliep alles behalve moeiteloos.

Lees meer: Moeiteloos jezelf zijn

top