Language:

Nu even niets! Lui zijn is gezond

Vroeger bij ons thuis, keek ik wel eens jaloers naar onze kat, die lui in de vensterbank lag. Terwijl hij lekker niets deed, was ik hard aan het werken en studeren. Daarnaast had ik een relatie en een druk sociaal leven. Ook al had ik het gevoel dat ik zinvol bezig was, toch werd ik steeds vaker jaloers op onze kat. Zo’n leven wou ik ook: alle tijd en rust van de wereld, en even helemaal niets doen. Daarom besloot ik om het roer om te gooien en meer rust voor mezelf te plannen. Maar dat was zo makkelijk nog niet. Lui zijn bleek een hele kunst. 

Lees meer: Nu even niets! Lui zijn is gezond

Angst, de allerbeste raadgever!

Het was zes uur ’s ochtends op een koud, guur en verlaten metrostation in Parijs. Ik was twintig jaar en wachtte op de metro die mij naar mijn werk zou brengen, toen er achter mij een ongure man opdook en mij in onverstaanbaar Frans iets toefluisterde. Mijn hart ging tekeer en mijn lichaam verstijfde van angst. ‘ ‘Wegwezen!’ voelde ik, en ik liep weg in de richting van de trap. Daar kwam gelukkig net een vrouw aanlopen. De man schoot weg en ik haalde opgelucht adem.

Lees meer: Angst, de allerbeste raadgever!

Wat willen vrouwen echt?

Ik ben opgegroeid met de slogan: ‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’. Dat maakte dat ik op school koos voor exacte vakken en er vervolgens alles aan deed om me te ontwikkelen tot een intelligente, krachtige en onafhankelijke vrouw. Mijn behoefte aan liefde en aandacht deed ik af als zwak en hopeloos romantisch, en ik leerde doelen stellen en actie ondernemen. Dit ging jaren goed totdat ik steeds meer vermoeid raakte. Langzaam begon ik te twijfelen aan alles wat ik had geleerd over ‘de sterke vrouw’ en toen ontdekte ik wat vrouwen echt willen.  

Lees meer: Wat willen vrouwen echt?

top